Informatie

Stichting Hugo Kotestein

Stichting Hugo Kotestein (1975) is opgericht voor het behoud en versterking van het historisch erfgoed in het werkgebied en omvat de gemeenten en kernen Bodegraven-Reeuwijk, Driebruggen, Waarder, Harmelen, Kamerik, Linschoten, Montfoort, Oudewater, Snelrewaard, Willeskop, Woerden en Zegveld.

De stichting beijvert zich voor het behoud en de authenticiteit van beeldbepalende gebouwen, waterwerken en andere elementen die waardevol zijn uit stedenbouwkundig, architectonisch, landschappelijk en/of cultuurhistorisch oogpunt.
De stichting is vernoemd naar de 17e eeuwse stadstimmerman van Woerden, Hugo Jaspersz. Kotestein. Als stadstimmerman was hij zowel bouwmeester (architect) als uitvoerder van gebouwen in opdracht van de stad. Later was hij ook burgemeester.

De stichting streeft haar doelen na door als toehoorder of lid deel te nemen aan de beraadslagingen van de monumentencommissies van de verschillende gemeenten, door gemeenten of waterschap aan te schrijven wanneer erfgoed beschadigd is of bedreigd wordt en door publiciteit te zoeken voor de zaak. Publiciteit is voor de stichting een middel om mogelijke donateurs op het bestaan van de stichting te attenderen.
De stichting streeft ernaar elk jaar een monument en zijn eigenaar(s) in het zonnetje te zetten in de vorm van een Hugo Kotestein Oorkonde na een geslaagde restauratie.
Voor donateurs, plaatselijke bestuurders en overige relaties geeft de stichting een jaarverslag uit.

Om praktische redenen is er in elk van de genoemde steden en dorpen een plaatselijke werkgroep die de lokale belangen volgt en behartigt.

De inkomsten van de stichting zijn hoofdzakelijk afkomstig van donateurs. Stichting Hugo Kotestein is een ANBI-erkende culturele instelling.

Het dagelijks bestuur van de stichting bestaat uit een voorzitter, secretaris Mieke van Deuren en penningmeester Magdaleen Mulder.

Correspondentie:
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
postadres:
Stichting Hugo Kotestein
p/a Het Jaagpad 56
3461 HC Linscho
telefoon: 0348-482582

banknummer: NL60INGB0003551080 t.n.v. Stichting Hugo Kotestein

Het fiscaalnummer is : 8040.47.698