Franciscuskapel Weddesteyn

Franciscuskapel  Weddesteyn

 

PERSBERICHT

 

Geachte heer/mevrouw,

Hiermee ontvangt u het rapport dat Stichting Hugo Kotestein heeft gemaakt om het behoud van de Franciscuskapel op het terrein van Careyn Weddesteyn te ondersteunen.

De Stichting Kapel Weddesteyn is sinds eind vorig jaar druk bezig om de kapel voor Woerden te redden. Erfgoedstichting Hugo Kotestein wil een bijdrage leveren aan de behoudpoging door de historie van de kapel en de architectuur te beschrijven.

Inmiddels heeft de Stichting Kapel Weddesteyn bekend gemaakt dat zij de kapel in eigendom verkrijgt en dat het kerkgebouw nog dit jaar wordt gerestaureerd. Omdat ons rapport informatie bevat die voor een groter publiek interessant is zenden wij u het rapport toe met het verzoek om er in uw blad c.q. uitzending aandacht aan te besteden.

Het rapport is voor belangstellenden te vinden op de website van Stichting Hugo Kotestein en op de website van Stichting Kapel Weddesteyn. ( klik hier voor het rapport )

Om de kapel te restaureren en te exploiteren is door de vrijwilligers van de Stichting Kapel Weddesteyn al een behoorlijk bedrag aan geldmiddelen bijeen gebracht. Maar er is nog meer nodig. Financiële bijdragen zijn nog steeds welkom op rekeningnummer NL74RABO0151434735 t.n.v. Stichting Kapel Weddesteyn.

 

juni 2014

 

P. Brak, namens

Stichting Hugo Kotestein

werkgroep Woerden-Zegveld

telefoon: 0348 691268

mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.