Donateursdag 2017 in Linschoten

Donateursdag 2017 in Linschoten

De jaarlijkse donateursdag werd op 22 juni 2017 in het pittoreske Linschoten gehouden.

 

Lokaal werkgroep voorzitter Peter Versloot sprak zijn dank uit aan de donateurs die het werk van Stichting Hugo Kotestein steunen.

Door de grote opkomst paste het maar net in het gemeentelijk monument Bij de Tol.

Op deze warme zomeravond leidden Anne de Goederen ( jarenlang wethouder in deze gemeente) en Bonne van Ringelensteijn 2 grote groepen belangstellenden rond.

Er werd stilgestaan bij boerderij Liefhoven, die er troosteloos bij ligt en sterk in verval is. Stichting Hugo Kotestein zet zich al jaren in voor restauratie en het behoud van het karakter van het boerderijcomplex. De inzet is dat deze unieke boerderij, timmerwerkplaats en droogschuur weer in oude luister worden hersteld door de nieuwe eigenaar.

Daarna werd een bezoek gebracht aan aan de Timotheusschool. Deze school stond jarenlang leeg maar door een mooi voorstel van een projectontwikkelaar is in dit beeldbepalende object creatief plek gemaakt voor 8 appartementen. De lokale werkgroep heeft zich ingezet om het gevelbeeld met diverse historische details terug te krijgen.

Een fraai voorbeeld van herbestemming.

Daarna vertelde Anne de Goederen nog aan de hand van 40 jaar oude dia’s verhalen van de restauratie van de theekoepel en de Hervormde kerk.

1 Donateursdag 2017 b

Impressie van het aangepaste gebouw van de vroegere Timotheusschool

 

1 Donateursdag 2017

                  Uitleg van oud-voorzitter Anne de Goederen