Klokkenstoel Gaza Kapel teruggeplaatst, maar hoe....

Klokkenstoel  GAZA Kapel teruggeplaatst, maar hoe.....

Bij de herplaatsing van de klokkenstoel van de GAZA Kapel is er iets fout gegaan : de stoel is zodanig geplaatst dat de klok niet meer geluid kan worden.

Tot op heden is deze fout niet hersteld.

De werkgroep Harmelen heeft hiervoor nogmaals aandacht gevraagd van het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Woerden.

 

 

College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Woerden

Postbus 45

3440 AA Woerden

Harmelen, 3 juli 2014

 

Betreft: Klokkenstoel van de Gaza Kapel te Harmelen

 

Geacht college,

De werkgroep Harmelen van de Stichting Hugo Kotestein kijkt met een dubbel gevoel terug op de herplaatsing van de klokkenstoel op de kapel van Gaza te Harmelen.

Enerzijds is er voldoening dat na lang aandringen door deze herplaatsing het uiterlijk van dit gemeentelijk monument is hersteld en anderzijds is er de teleurstelling over de wijze waarop dit tot stand is gekomen.

 

Los van de verontwaardiging hoe het heeft kunnen gebeuren dat een gemeentelijk monument zonder enige vergunning zo maar kon worden “verminkt” en de laksheid waarmee na ons signaal de handhaving door uw dienst ter hand is genomen zijn wij het meest teleurgesteld in de zorgvuldigheid welke hierbij is betracht.

 

Voldoening dat herplaatsing heeft plaatsgevonden zodat visueel de zaak op orde is, echter de klokkenstoel is een slag gedraaid teruggeplaatst zodat van originele staat geen sprake is en de klokken kunnen niet meer worden geluid omdat het mechanisme hiervoor niet is geïnstalleerd of dat een simpel luidtouw niet is aangebracht. Hierdoor wordt naar onze mening het monument gedegradeerd tot een decorstuk. Uit de laatste correspondentie blijkt dat we hiermee genoegen moeten nemen. Jammer.

 

Positief zou zijn als dit door partijen als een verbeterpunt zal worden opgepakt zodat het mooie erfgoed in onze gemeente de bescherming krijgt die het verdient.

 

Namens de werkgroep Harmelen,

 

D.J.A. (Donald) Lambert,

Korenmolen 74

3481AW Harmelen

0348442523/0654641470

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.